Ifj. Bartha Aurél és Szarka Dávid egy kalandos, de eredményes hétvégét teljesített az 54. Mecsek Ralin. 

A pénteki napon egy gyorsasági szakasszal kezdődött az idei Mecsek Rallye, ami a körülményeknek köszönhetően eléggé nehéznek ígérkezett. Nektek hogyan sikerült abszolválni a pécsváradi gyorsaságit?

A pénteki gyorsaságit óvatosan sikerült abszolválni hiszen tudtuk, hogy a fehér aszfalt néhol víz, falevél, sár kombináció nagyon fog csúszni és mivel szűk a pálya, nem nagyon van hibalehetőség, de túl lassúnak sem bizonyultunk – kezdi az élménybeszámolót Ifj. Bartha Aurél. 

Milyen taktikával készültetek a szombati gyorsasági szakaszokra?

A második napon elég bizonytalan voltam a reggeli taktika kapcsán, mert nem tudhattuk hogy az éjszakai esőből mennyi falevél, illetve víz maradt az utakon, végül a slick gumik mellett döntöttem.

Mi történt veletek a szakaszokon?

A szakaszokon nem volt semmi különösen nagyobb mutatványunk, persze keresztbe menetel, apróbb megcsúszások voltak, de ez benne van.

Életed első lassítóját is sikerült szétbontanod?  

Igen, Árpádtetőn a második lassítót sikerült elvinnünk. A gumik is elvoltak kicsit melegedve, meg lehet túl is vállaltam kicsit, de lényeg a lényeg, hogy az autónak semmi baja nem lett.

Egy murvás versennyel folytatódik a bajnokság, ahol gondolom nem szeretnéd “bántani” a technikát. 

Úgy volt, hogy nem indulunk murva futamon, hiszen a Hondának nem valami jók az adottságai ahhoz a talajtípushoz, de a bajnokság szoros állása miatt muszáj mennünk és már készül is a murva szett az autóhoz.